Raspoort BV

Wilhelminastraat 56
2011 VP Haarlem

T 023-5314755
F 023-5326278

 www.raspoort.nl
raspoort@raspoort.nl

AFM vergunningnr. 12005804

 


 

Pensioenen

In ons land is er een drietrapsraket voor wat betreft de opbouw van de pensioenen onder de Pensioenparaplu.

  1. Binnen de AOW is het Staatspensioen geregeld.
  2. Het Werkgeverspensioen wordt in de regel opgebouwd wanneer men een vaste dienstbetrekking heeft. Voor veel werknemers is een werkgeverspensioen een aantrekkelijke vorm om vermogen voor later op te bouwen. In een aantal gevallen betaalt de werkgever immers (een deel van) de premie voor u én is er sprake van fiscaal voordeel. Voor meer informatie bent u bij Raspoort aan het juiste adres.
  3. Indien Staatspensioen en Werkgeverspensioen ontoereikend zijn, kan men daarnaast kiezen voor een Privé-pensioen. Ook hiervoor staan fiscale middelen ter beschikking. Een aantrekkelijke vorm om op individuele basis extra vermogen op te bouwen is bijvoorbeeld de lijfrente.

Na jarenlang sparen voor uw pensioen door bijvoorbeeld een kapitaal- of pensioenverzekering komt er op de einddatum een bepaald bedrag tot uitkering ( expiratie). Dit bedrag kunt u gebruiken om een lijfrente aan te kopen, om u zo naast uw AOW van een maandelijks inkomen te verzekeren. Ook vrijkomende kapitalen uit stamrechten en/of gouden handdrukken kunnen hiervoor worden aangewend.

 

Wij kunnen u hiervoor adviseren in uw keuze. Doordat wij samenwerken met de grootste levensverzekeraars van Europa kunnen wij u gerichte, aantrekkelijke aanbiedingen doen.

Indien u wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen, kunt u uiteraard contact met ons opnemen voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Wij zullen u dan voorzien van een goed advies. Vanzelfsprekend houden wij hierbij rekening met uw persoonlijke situatie.